home

de quarab

Dreams Come True

gedrag & training

verzorging

links

e-mail

 

 

 

De Quarab Horse

Sun Dancer

De Quarab is een vrij recente ras die was opgericht door liefhebbers van de kruising van de Quarter Horse met de Arabier. Men vond door deze twee rassen te kruisen vaak hiermee het ideale paard gecreëerd werd door de coole gespierde snelle Quarter te combineren met de uithoudings vermogen en intelligentie van de Arabier.  Hiernaast zie je een afbeelding van de prachtige Quarab hengst Sun Dancer.

De United Quarab Registry was de eerste Quarab stamboek die in 1989 opgericht was om deze Quarter Horse-Arabier kruising te promoten. De Painted Quarab Index was in 1991 er aan toegevoegd om ook de mooie  tobiano en overo kleuren van de American Paint Horse erbij te betrekken. Later is de International Quarab Horse Association opgericht die nu eigenlijk een wat grotere stamboek is, met een kwartaal blad en website..

Alleen paarden met Quarter Horse, Arabier, en Paint bloed zijn geaccepteerd en om in aanmerking te komen om als Quarab geregistreerd te worden moeten beide ouders respectievelijk bij één van de bovengenoemde stamboeken geregistreerd staan.

De Quarab heeft meestal een zogenaamde "stock-horse" bouw met gespierde schouders, romp en achterhand, maar kan ook een Arabisch invloed hebben met een lang, mooi gevormde nek, een korte rug, en een platte kruis met een hoge staart inplant. Het hoofd is bijna altijd heel verfijnd, met grote expressieve ogen, een wijde voorhoofd, en een zogenaamde Arabische 'dish', wat natuurlijk in mate afhangt van de Arabisch versus Quarter Horse bloed ratio. Stokmaat loopt van 145m tot 160m.

Paarden met een cryptorchide of papagaaiemond zijn niet toegestaan.

De Quarab is ideaal voor verscheidene sporten zoals: roping, reining, dressuur, trail, als trekpaard, endurance, etc.

 

Quarab Stamboek organisaties

International Quarab Horse Association
P.O. Box 263
Hopkins, MI 49328-0263
USA
Phone:269-793-7984

United Quarab Registry
31100 NE Fernwood Road
Newberg, OR 97132
USA
Phone:503-538-0351

 

Quarab Links

© MoRe Quarabs morequarabs.nl 

Nederlandse fokkers van Quarabs.

quarabs.org

de IQHA site

Chantal Arabians

chantal-arabians.nl

Nederlandse fokkers van Quarabs

pekaboofarm.com

Fokker van Quarabs in Amerika

quarabs.com

Duitse fokker van Quarab

         quarab link toevoegen..


Copyright © 2003 Horseplay all rights reserved.