home

de quarab

Dreams Come True

gedrag & training

verzorging

links

e-mail

 

 

 

Dreams Come True

Dit is mijn Quarab merrietje Dreams Come True. Ze is op 18 Februari 1999 geboren. Haar moeder is een vos Arabier, Dahkilah, met een bijzonder persoonlijkheid die erg aan haar baasje gehecht is. Dat hoor je vaker over Arabieren, dat ze echt een n mans paard zijn. Dahkilah wachtte zelfs op haar baasje voordat ze haar veulen ging werpen, omdat ze hem er zo graag bij wilde hebben. Deze eigenschap heeft Dreams niet over genomen, zij is meer een groot kind en alle mans vriendje! Van haar moeder heeft ze qua kleuren alleen haar bijzondere blesje en snip gerft.

Ze is niet heel groot, nu met 5 jaar is ze 1.49m, maar wie weet groeit ze nog een klein stukje. Met een quarab weet je het eigenlijk nooit. Sommige quarabs volgen de groei van de 'Quarter' helft, door op vrij jonge leeftijd al flink groot te zijn en sommige quarabs lijken meer de 'Arabieren'  kant te volgen, door langzamer en langer door te groeien. Ik heb van quarabs gehoord die pas op 5 jarige leeftijd ook echt de breedte in groeien en ineens de flinke quarter bouw krijgen.

Dreams' vader is de American Paint Horse hengst War Bar Leo, voor zover ik weet een hele lieve zachte hengst die zelfs gewoon in de lessen kon mee lopen. Van hem heeft zij haar prachtige kleuren gerft.

Dreams heeft veel van beide ouders, de zachtheid en coole eigenschappen van haar vader, met soms die dromerige blik in haar ogen. Maar zoals haar moeder is ze ook erg emotioneel en wil ze graag haar best voor je doen. Ook is ze erg sociaal; ze is altijd de eerste die de kudde verlaat en op nieuwe paarden of mensen afstapt om hallo te zeggen. 

Dahkilah Dreams

Dam; Dahkilah (Arab)

War Bar LeoDreams 

Sire; War Bar Leo (APHA)

Nu dat ze vijf jaar oud is gaan we na dik 3 jaar veel aan de halster door natuurgebieden wandelen en aan zelfvertrouwen bouwen toch maar wat serieuzer aan het werk. We zijn onlangs begonnen met het rijwerk (zie training en gedrag) en gaan nu even haar spieren opbouwen door veel buitenritten te maken, haar de gangen onder zadel te leren en balanceren met mijn gewicht....

 


Copyright 2003 Horseplay all rights reserved.